Privește:  / Scoala / Singurele școli din România cu catalog electronic. Părinții primesc notele și absențele prin SMS

Singurele școli din România cu catalog electronic. Părinții primesc notele și absențele prin SMS

SONY DSC

Numărul absenţelor va scădea semnificativ, cred profesorii din două colegii din Târgovişte, care au implementat la nivelul unităţilor şcolare “catalogul electronic”, un sistem prin care părinţii sunt la curent cu tot ce fac elevii.

Cu ajutorul unei aplicaţii instalate pe tabletă, profesorii le pot comunica părinţilor, în timp real, notele pe care elevii le iau sau dacă absentează. Practic, părinţii primesc un SMS sau un Email cu notele şi absenţele copiilor lor.

Catalogul electronic a fost implementat la Colegiul Economic „Ion Ghica” şi Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino”.

Părinţii pot, în acest fel, să comunice mult mai uşor cu profesorii şi au posibilitatea de a şti la timp dacă copiii lor întâmpina dificultăţi la şcoală, dacă absentează, dacă se îmbracă provocator etc. Fiecare profesor are o tabletă, cumpărată din contribuţiile părinţilor.

“Începând cu semestrul al doilea vom implementa acest catalog electronic. Este o alternativă la catalogul clasic, un instrument care va merge în paralel cu catalogul vechi. Îmi place mie să văd dacă tehnologia modernă ne aduce beneficii. Vedem acest instrument ca o modalitate de cooperare şi colaborare. Poate el va reuşi să scurteze distanţa dintre şcoală şi familie. Poate ne va pune pe noi profesorii cu părinţii în legătură, astfel încât să facem cu toţii ceea ce este mai bine pentru copii. Deja profesorii au tablete pe care introduc notele sau absenţele. Pot introduce mesaje pentru părinţi, comunicări pe care doresc să le facă. Totul se face în timp real. După ce profesorul scrie pe tabletă, părinţii primesc pe telefon un mesaj din care află despre ce este vorba. Nu ne dorim să promovăm acest catalog ca un intrument care să îi sperie pe elevi”, a spus prof. Suzana Ilie, directorul Colegiului Economic “Ion Ghica” din Târgovişte.

Cei mai mulţi dintre elevii de la Economic au primit cu entuziasm noutatea din sistemul şcolar, însă, sunt şi tineri care şi-ar dori ca părinţii lor să nu afle chiar totul.

În plus, de la începutul acestui an şcolar, a fost demarat un proiect-pilot privind implementarea catalogului electronic în școlile din sectorul 3 al Bucureştiului. Profesorii își vor folosi laptopul sau tableta pentru a introduce în catalogul electronic notele și absențele elevului, iar părinții vor primi imediat SMS și un mail, la numărul și la adresa dorită.

În plus, toți părinții vor avea un nume de utilizator și o parolă cu care vor putea accesa, oricând doresc, catalogul electronic. Singurii care vor edita catalogul sunt profesorii, părinții și elevi putând doar analiza documentul.