Privește:  / Stiri / CAND SE DESFASOARA SESIUNEA SPECIALA A EXAMENULUI DE BACALAUREAT 2016

CAND SE DESFASOARA SESIUNEA SPECIALA A EXAMENULUI DE BACALAUREAT 2016

Sedentary-at-School

Ministerul Educatiei a anuntat ca sesiunea speciala a examenului de bacalaureat 2016 se va desfasura in perioada 14-27 mai la Brasov.

Calendarul sesiunii speciale a examenului de Bacalaureat 2016 pentru absolventii de liceu participanti la loturile nationale, care se pregatesc pentru competitiile internationale sportive sau pe discipline, precum si pentru absolventii de liceu care sustin admiterea in universitatile din strainatate in aceeasi perioada cu examenul national de Bacalaureat, a fost aprobat prin ordin al ministrului Educatiei, Adrian Curaj

“Comisia judeteana de Bacalaureat a Inspectoratului Scolar Judetean Brasov va nominaliza unitatile de invatamant care vor gazdui centrele de examen si de evaluare pentru aceasta sesiune speciala”, precizeaza MENCS.

Inscrierea candidatilor va avea loc in zilele de 14 si 15 mai. Probele de evaluare a competentelor se vor desfasura astfel: 16 – 17 mai – Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana/ limba materna, pe 18 si 19 mai – Evaluarea competentelor digitale, pe 20 si 21 mai – Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.

Probele scrise vor avea urmatorul calendar: 23 mai – Limba si literatura romana, 24 mai -proba obligatorie a profilului, 25 mai – proba la alegere a profilului si specializarii, 26 mai – Limba si literatura materna.

Afisarea primelor rezultate, la sediul unitatilor de invatamant care vor organiza aceasta sesiune speciala, este prevazuta pentru data de 26 mai (pana la ora 18,00). Depunerea contestatiilor este programata in cursul aceleiasi zile, in intervalul orar 18,00 – 20,00. In data de 27 iunie vor fi solutionate contestatiile si afisate rezultatele finale.

“Elevii care sustin examenul de Bacalaureat in sesiunea speciala isi vor asuma intreaga raspundere pentru parcurgerea integrala a materiei din care vor fi elaborate subiectele de examen. De asemenea, conducerea unitatii scolare din care provine candidatul raspunde de incheierea situatiei scolare a acestuia in timp util”, precizeaza MENCS.