Privește:  / Bani de buzunar / Câţi primesc bani de buzunar?

Câţi primesc bani de buzunar?

646x404

Peste 90% dintre liceeni afirma ca primesc bani de buzunar de la parinti, iar peste 80% dintre ei spun ca hotarasc singuri pe ce sa ii cheltuiasca, potrivit unui studiu realizat de Banca Comerciala Romana (BCR). Aceasta a derulat, in 2011, primul program de job-uri de vara pentru elevii de liceu din Romania, iar 50 de elevi au castigat primul lor salariu.

In urma unui studiu ad-hoc in randul a 350 de liceeni, a reiesit faptul ca acestia isi iau modele de comportament financiar dintre persoanele foarte apropiate precum parinti, bunici sau prieteni. 65% dintre acestia isi doresc un curs de educatie financiara la liceu tinut de un profesor specializat. Daca acesta nu exista, 33% ar vrea sa invete de la un bancher, 30% de la profesorul de economie, 12% considera ca un om bogat din comunitate ar fi cel mai potrivit sa predea educatie financiara.

Programul, Summer Job BCR, s-a desfasurat pe perioada a doua luni de zile, interval pe parcursul caruia elevii au avut un program lucru de patru ore pe zi in agentiile Bancii Comerciale Romane.

Dintre cele mai importante concluzii ale studiului se desprinde faptul ca, desi peste 90% dintre liceeni afirma ca primesc bani de buzunar de la parinti, peste 80% dintre ei spun ca hotarasc singuri pe ce sa ii cheltuiasca. Astfel, conform propriilor spuse, cei mai multi dintre liceeni isi cheltuie banii de buzunar pe ‘iesiri in oras’, pe locul imediat urmator fiind hainele.