Privește:  / Bani de buzunar / Banii pe intelesul copiilor

Banii pe intelesul copiilor

banii2

“Banii pe intelesul copiilor” reprezinta un abecedar financiar care se adreseaza copiilor cu varste intre 9 si 12 ani. Cartea, aflata la cea de-a doua editie, explica pe intelesul copiilor termeni ca bani, credite, carduri, economii si este insotita de un caiet de educatie financiar-bancara.

Cartea cuprinde 5 capitole: Banii, Economisirea, Dobanda, Cecul, Serviciile Bancare Electronice. Totul este explicat cu ajutorul a niste personaje prietenoase si a discutiilor dintre ele.

„Pana acum s-au scris multe carti in domeniul financiar-bancar, insa nimeni nu s-a gindit si la cei mici. Este foarte importat atat pentru copiii nostri, cat si pentru dascalii lor sa dispuna de cunostinte in acest domeniu. Noile concepte au fost prezentate intr-o limba adecvata varstei copiilor.Grafica este realizata prin desene frumos colorate si deosebit de expresive, care sa-i atraga pe copii. Imi sunt foarte dragi aceste carti si consider ca prin modul lor de prezentare, teoretic, ilustrativ, prin jocuri distractive, rebusuri si desene de colorat pot sa contribui la obtinerea unei performante a culturii bancare si a progresului economic in general” a declarata autoarea cartii, Ligia Georgescu-Golosoiu, doctor in economie.

Cartea, care a fost editata in aproximativ 4000 de exemplare, va avea un cost de 10 lei, iar caietul de 12 lei. Din cele 400 de exemplare, 3000 vor fii distribuite gratuit in scoli din Romania, la clasele a doua si a treia.