Privește:  / Diverse / CE SOLUTIE AU GASIT PROFESORII PENTRU A SE ASIGURA CA ELEVII NU MAI FOLOSESC TELEFOANELE IN TIMPUL ORELOR

CE SOLUTIE AU GASIT PROFESORII PENTRU A SE ASIGURA CA ELEVII NU MAI FOLOSESC TELEFOANELE IN TIMPUL ORELOR

130c0665c4ede9437a41d0f8d0c043831 (1)

Pentru ca au observat ca elevii folosesc tot mai mult telefoanele mobile in timpul orelor, chiar si la teze si lucrari, fie pentru a socializa, fie pentru a se inspira de pe internet si a obtine note mai mari, un grup de profesori din Timisoara au gasit o solutie pentru a evita aceste practici.

Cei mai multi elevi sunt tentati sa foloseasca telefoanele mobile in timpul orelor de curs si nu mai sunt atenti la profesori. Acestia trimit sms-uri, stau pe retele de socializare sau se joaca. Mai mult decat atat, telefoanele mobile ii ajuta sa caute informatii pe internet si sa obtina note mai mari la teze si lucrari.

Profesorii Liceului Sportiv din Timisoara i-au dus pe elevi intr-o vizita educationala la inchisoare si de acolo s-au inspirat si au gasit un concept care ii impiedica pe cei mici sa mai foloseasca telefoanele mobile in timpul cursurilor.

La inceputul fiecarei ore, elevii sunt obligati sa isi lase telefoanele pe o masa special amenajata, in dreptul biletelului cu numele lor, avand acces la acesta doar pe timpul pauzei.

“Daca vad o casuta cu numele cuiva care nu are aparat langa, acel elev sau este absent sau are telefonul asupra lui”, a declarat profesoara Diana Truti.

Solutia a venit dupa o vizita educationala la un penintenciar, spun profesorii liceului.

“Sunt urmari si acolo la fel ca la noi, in caz ca e prins cu telefonul se retine, se face un proces verbal si vine parintele sa il ridice”, a explicat directorul liceului Calin Rosenblum.

Regula s-a aplicat ca proces experimental la o singura clasa si pentru ca a functionat, experimentul se va extinde pentru intreaga scoala.

“Toti stateam pe telefoane in timpul orelor, nu eram atenti la profesor. E o metoda buna”, a spus un elev.

“Ne-am obisnuit, ne putem adapta la orice”, a spus un alt elev.