Privește:  / Stiri / LEGEA EDUCATIEI A FOST MODIFICATA DUPA CE DEPUTATII AU ADOPTAT TACIT INTRODUCEREA UNEI MATERII OBLIGATORII PENTRU CLASELE I-XII

LEGEA EDUCATIEI A FOST MODIFICATA DUPA CE DEPUTATII AU ADOPTAT TACIT INTRODUCEREA UNEI MATERII OBLIGATORII PENTRU CLASELE I-XII

teens-in-class

Oficial: Deputatii au adoptat tacit modificarea legii Educatiei Nationale si au inclus o noua disciplina obligatorie de studiu in programa claselor I-XII.

Toti elevii din invatamantul preuniversitar vor studia disciplina “Notiuni de prim ajutor” in mod obligatoriu, daca legea adoptata tacit de deputati va trece si de Senat.

Singurele unitati de invatamant exceptate de la introducerea acestei prevederi in Legea Educatiei Nationale sunt cele care vizeaza educatie timpurie – 0-6 ani.

“Educatia fizica si sportul, precum si orele de Notiuni de prim ajutor in invatamantul preuniversitar sunt cuprinse in trunchiul comun al planurilor de invatamant”, potrivit initiativei legislative.

Guvernul nu sustine aceasta modificare a Legii Educatiei Nationale, potrivit punctului de vedere transmis Parlamentului.

“Precizam ca, in prezent, exista in curricula scolara, ca disciplina optionala «Disciplina de promovare a sanatatii si educatie pentru sanatate», care include si notiuni de prim ajutor”, arata Executivul.

Reprezentantii Guvernului mai subliniaza ca disciplinele obligatorii din cadrul curriculumului national se stabilesc prin planurile cadru.

Pentru a intra in vigoare, modificarea trebuie aprobata de Senat, care este for decizional in acest caz.