Protectia mediului
-
Tu știi să plantezi corect un puiet? Iată instrucțiunile detaliate
Când facem plantări în cadrul proiectelor noastre, avem mereu un specialist care oferă instrucțiuni înainte de începerea activității. Plantarea unui puiet pare un lucru simplu și chiar este. Dar este important să respecți anumite reguli, dacă vrei ca micuțul să aibă șanse să crească sănătos și să „prindă” cum trebuie.…
Citește -
Obligatiile cetatenilor pentru a pastra orasul curat
Spuneţi DA curăţeniei, spuneţi DA unui oraş civilizat, european! 1 – Ajutaţi-vă singuri ! Păstraţi curăţenia. Puneţi gunoiul la coş, nu pe jos. - Fiţi conştienţi de consecinţele actelor voastre. 2 – Oamenii cauzează poluarea, tot oamenii sunt cei care o pot stopa! Când vedeţi gunoi pe jos, ridicaţi-l. 3…
Citește -
Ziua Pământului 2016: de ce este astăzi o Zi a Pământului specială
Ziua Pământului nu este Ora Pământului, aşa că nu trebuie să stingeţi lumina, dar o puteţi face dacă vreţi să ajutaţi mediul înconjurător. De Ziua Pământului din acest an, o mare de oameni de pe întreg mapamondul se reuneşte pentru a milita pentru protejarea mediului înconjurător. Această zi specială, sărbătorită…
Citește -
“Plantează în România”: peste 150.000 de puieţi, plantaţi în 24 de ore. Cum te poţi implica
Peste 150.000 de puieţi vor fi plantaţi în 24 de ore, în 11 judeţe din ţară. Acţiunea organizată de Asociația Creștem România Împreună, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Garda de Mediu Brașov, Prefectura Brașov, Prefectura Covasna, Facutatea de Silvicultură și exploatări forestiere Brașov și Mitropolia Ardealului, se va desfăşura pe…
Citește -
Flora şi fauna este în pericol!
Ce fel de plante şi animale sunt în pericol în zilele noastre? Organizaţia Mondială a Protecţiei Mediului a făcut public, în 2010, compilaţia sa obişnuită, numită în limbajul popular Lista Roşie, conform căreia aproape o cincime a mamiferelor lumii este ameninţată de extincţie. Autorii studiului au fost totodată şi optimişti,…
Citește -
Efectul de seră
Efectul de sera este procesul prin care atmosfera capteaza o parte din energia solara, incalzind Pamantul si moderand clima. Expertii in domeniul climatic sunt de parere ca o crestere a nivelului gazelor cu efect de sera, crestere provocata de activitatile umane, accentueaza in mod artificial efectul de sera, ducand la cresterea temperaturilor globale…
Citește -
Furnizarea de energie alternativă în gospodării familiale
Resursele energetice a Pământului sunt în epuizare, se conturează deja data dispariţiei resurselor gazelor naturale, a petrolului şi cărbunilor. Trebuie să ne gândim din timp la producerea energiei electrice cu ajutorul surselor de energie nelimitate asigurate de natură, aşa cum este energia solară şi ce eoliană. Să ne gândim că…
Citește -
Surse de energie regenerabile
Energia regenerabilă este un cadru, un fenomen natural, din care se poate produce energie, şi care ne stă la dispoziţie zi de zi repetat de mai multe ori, sau se regenerează în doar câtva ani fără nici o ingerinţă umană. Semnificaţia energiilor regenerabile este că folosirea lor este în armonie…
Citește -
Descoperirea şi recunoaşterea formelor specifice de poluare a apei, solului şi aerului
Dezvoltarea economică şi economia centrată pe profit pun în planul doi interesele protecţiei mediului. Încercăm să scoatem la lumină gravitatea poluării mediului. Tot ce acţionăm împotriva naturii va avea efect şi asupra noastră, deoarece şi omul este o fiinţă naturală. Efectele poluării mediului: Efecte universale Poluarea aerului Schimbare climei la…
Citește -
Pinguinii regali sunt in pericol din cauza incalzirii globale
Oamenii de stiinta sustin ca pinguinii regali din nordul Antarcticii sunt amenintati de incalzirea globala, din cauza careia sursele lor de hrana se imputineaza, informeaza Reuters. Pinguinii regali sunt a doua specie ca marime dupa cei imperiali. Ei sunt situati in varful lantului trofic in mediul lor sub-antarctic, hranindu-se mai degraba cu…
Citește
- 1
- 2