Privește:  / Protectia mediului / Obligatiile cetatenilor pentru a pastra orasul curat

Obligatiile cetatenilor pentru a pastra orasul curat

2016-04-19-1461085943-1611996-earthday2016deals

Spuneţi DA curăţeniei,
spuneţi DA unui oraş civilizat, european!

1 – Ajutaţi-vă singuri !
Păstraţi curăţenia. Puneţi gunoiul la coş, nu pe jos.
- Fiţi conştienţi de consecinţele actelor voastre.

2 – Oamenii cauzează poluarea, tot oamenii sunt cei care o pot stopa!
Când vedeţi gunoi pe jos, ridicaţi-l.

3 – Atitudinea omului faţă de mediul în care trăieşte trebuie să fie similară cu grija gospodarului faţă de bunul său.

4 – Spaţiul verde nu este un moft, ci o necesitate esenţială în orice oraş modern, nu doar din motive estetice, urbanistice, peisagistice.

5 – Este necesară puţină bună voinţă ca cetăţeanul, prin gesturi simple, să contribuie la îmbunătăţirea imaginii oraşului în care locuieşte.

6 – Pentru a avea un oraş curat este necesar ca fiecare cetăţean să se comporte cu responsabilitate. În acest sens  trebuie respectată curăţenia în jurul locului de desfăşurare a activităţii.

7 – Când mergeţi în natură schimbaţi-vă obiceiul de a rupe florile, admiraţi-le aşezate în mediul natural fără să le rupeţi.

8 – Când ieşim în natură ar trebui să aducem gunoiul generat de noi înr-o pungă acasă sau să îl depozităm în containere destinate acestui scop. Nimeni nu doreşte să viziteze locuri naturale pline de reziduuri.

9 – Nu distrugeţi şi nu degradaţi coşurile pentru hârtie, pubele, băncile, gardurile împrejmuitoare de la platformele de gunoi şi alt mobilier urban, sau orice bunuri aparţinând autorităţii publice locale.

10 – Nu opriţi, staţionaţi sau parcaţi autovehiculele pe trotuare, pietonale, spații verzi, parcuri şi în locurile de parcare din faţa instituţiilor publice, unde este interzisă, prin semne de circulaţie. Nu abandonaţi pe domeniul public maşini, caroserii sau părţi de autovehicule, precum şi materiale de construcţii.

11 – Nu aruncaţi resturile de ambalaje pe jos,
Străzile şi spaţiile verzi NU sunt gropile de gunoi ale dumneavoastră.

12- Nu distrugeţi parcurile de joacă. Daţi posibilitatea copiilor să se joace într-un ambient plăcut şi un mediu curat.