Privește:  / Scoala / PRIMA REPARTIZARE COMPUTERIZATA LA LICEU IN 2016

PRIMA REPARTIZARE COMPUTERIZATA LA LICEU IN 2016

High-School-Students

Absolventii claselor a VIII-a, care sustin in acest an examenul de Evaluare Nationala vor fi repartizati in invatamantul liceal de stat pe 19 iulie.

Conform calendarului publicat de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, prima repartizare computerizata la liceu in 2016 va avea loc pe 19 iulie.

Absolventii de gimnaziu vor completa optiunile in fisele de inscriere in perioada 8-12 iulie, cu ajutorul parintilor si al dirigintilor.

Listele candidatilor repartizati in fiecare unitate de invatamant liceal se vor afisa pe 20 iulie. Pe 28 iulie va avea loc a doua repartizare computerizata si se va afisa de catre fiecare unitate de invatamant liceal de stat lista candidatilor repartizati in acea unitate in a doua etapa.

A treia repartizare computerizata a absolventilor clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizati in etapele anterioare, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapelor anterioare va avea loc pe 1 si 2 septembrie.

In ceea ce priveste admiterea candidatilor pentru invatamantul seral si pentru cel cu frecventa redusa repartizarea acestora va avea loc in perioada 27 – 29 iulie.

Intre 11 si 13 iulie se va face repartizarea candidatilor pe locurile speciale pentru romi, iar intre 14 si 16 iulie inscrierea si repartizarea candidatilor pentru invatamantul special.

Atentie! Media de admitere, pe baza careia se realizeaza inscrierea in clasa a IX-a de liceu a absolventilor invatamantului gimnazial, se calculeaza ca medie ponderata intre media generala la evaluarea nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, si media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% in calculul mediei de admitere.