Privește:  / Stiri / CARNETUL DE SANATATE DIGITAL DEVINE OBLIGATORIU PENTRU ELEVI

CARNETUL DE SANATATE DIGITAL DEVINE OBLIGATORIU PENTRU ELEVI

du-hoc-canada-vua-hoc-vua-lam-0

Din anul scolar 2016-2017, toti elevi din invatamantul preuniversitar vor fi inscrisi pe o platforma digitala, care va contine date despre starea lor de sanatate.

Platforma care va contine date despre starea de sanatate a elevilor va ajuta si la selectia tinerilor pentru sportul de performanta, potrivit ministrului Tineretului si Sportului, Elisabeta Lipa.

Practic, prin parteneriatul incheiat de Ministerul Educatiei cu Ministerul Sportului, elevii din clasele 0-12 vor avea un carnet de sanatate digital.

“S-a creat aceasta platforma digitala ca toti copiii din sistemul preuniversitar sa fie introdusi intr-o baza de date, aici vorbesc si biomotric si antropomotic, in care se fac masuratori si ai posibilitatea sa urmaresti, avand in vedere ca datele se introduc in computer, sa urmaresti evolutia copilului”, a explicat ministrul Sportului.

Programul are in vedere imbunatatirii starii generale de sanatate a populatiei, preventia sedentarismului si cresterea potentialului de performanta fizica.

“Si pentru sportul de performanta, fiind toate aceste inregistrari computerizate, antrenorii care doresc au posibilitatea, accesand baza de date, sa mearga la sigur”, mai spune Elisabeta Lipa.

Programul va fi implementat mai intai ca pilot in cate o scoala din fiecare judet incepand cu luna septembrie 2016, iar din septembrie 2017 va fi functional si obligatoriu pentru toate scolile din tara.