Privește:  / Scoala / STAREA DE SANATATE A ELEVILOR VA FI VERIFICATA IN TIMP REAL

STAREA DE SANATATE A ELEVILOR VA FI VERIFICATA IN TIMP REAL

1

Pentru a verifica in timp real starea de sanatate a elevilor, dar si evolutia performantei sportive a acestora, ministrul Educatiei a semnat un protocol de colaborare cu ministrul Tineretului si Sportului.

Programul de verificare a starii de sanatate a elevilor este denumit “Biomotric” si presupune un instrument de sondare in timp real.

Colaborarea dintre cele doua ministere are in vedere dezvoltarea unei platforme digitale populata cu seturi de date – actualizate la intervale precise – referitoare la parametrii antropometrici si biomotrici ai elevilor.

“Programul Biomotric va permite o buna cunoastere a evolutiei elevilor nostri, in parametri care privesc starea de sanatate ori conditia fizica a acestora. Scoala este un mediu de dezvoltare armonioasa a viitorilor adulti, iar datele culese ne vor ajuta sa conturam politici eficiente in domeniul educatiei si al sanatatii lor”, a precizat ministrul Educatiei.

Programul reprezinta un prim pas necesar pentru a ne cunoaste mai bine ca natiune, pentru a sti cat de sanatosi suntem, in ce valori biofizice si biologice ne incadram, a explicat ministrul Tineretului si Sportului.

Platforma va fi dezvoltata de Institutul National de Cercetare Sportiva (INCS) si va fi folosita ca instrument de sondare in timp real a starii de sanatate somatica a elevilor din Romania si a perspectivelor de evolutie a performantei sportive.

Platforma conecteaza profesorii de educatie fizica din toate unitatile de invatamant preuniversitar din tara.