Privește:  / Stiri / ELEVII AR PUTEA BENEFICIA DE O MASA CALDA GRATUITA IN TIMPUL PROGRAMULUI SCOLAR

ELEVII AR PUTEA BENEFICIA DE O MASA CALDA GRATUITA IN TIMPUL PROGRAMULUI SCOLAR

escola

Elevii din invatamantul preuniversitar ar putea primi o masa calda gratuita in timpul programului scolar, in loc de corn si lapte, potrivit ministrului Educatiei, Adrian Curaj.

In urma intoxicatiilor alimentare aparute la zeci de copii din mai multe judete ale tarii, in urma consumului de produse primit gratuit prin intermediul programului “Cornul si laptele”, ministrul Educatiei isi arata ingrijorarea fata de acest program si intentioneaza sa il inlocuiasca cu o masa calda.

“Ma ingrijoreaza, am vazut din ce in ce mai multe cazuri. Parerea mea este ca mesajul pe care l-am trimis in urma cu o luna – doua ca ne preocupa o masa calda pentru copii, asociat cu ‘Scoala dupa Scoala’, este adevarat, este puternic, incercam sa cautam resurse pentru ca ne trebuie resurse consistente ca sa trecem de la ce avem acum – ‘Cornul si laptele’ – la o masa calda”.

“Atunci cand vom reusi sa gasim resurse, sper eu ca o parte buna din ele sa fie asigurate din fonduri structurale, vom anunta. Copiii pot primi pachetele pregatite, sa fie transportate de o firma care duce asa ceva cu toate testarile potrivite, cu tot ce trebuie, si ne gandim pana la urma si la efectul pe care l-ar avea asupra copiilor nostri. (…)

Ma preocupa real faptul ca sunt din ce in ce mai multe cazuri (n.r. de toxiinfectii alimentare). Nu tin de MENCS, dar ne preocupa ca sunt elevii nostri. (…) Trebuie sa ne uitam atent de unde gasim resurse ca sa facem o schimbare nu imediata, dar o schimbare reala si predictibila a programului inspre masa calda”, a spus demnitarul, intr-o conferinta de presa.

El a precizat ca discuta in acest sens cu reprezentantii Ministerului Sanatatii si cei ai Ministerului Agriculturii.

“Discutam cu colegii de la MS si de la Ministerul Agriculturii despre ce se intampla in legatura cu produsele si analizele facute”, a subliniat ministrul Educatiei.