Privește:  / Stiri / Propunere: noi norme de igienă cu caracter preventiv, în instituțiile de învățământ

Propunere: noi norme de igienă cu caracter preventiv, în instituțiile de învățământ

two-girls-and-one-boy-student-smiling-with-notebooks

Ministerele sănătăţii şi educaţiei vor pregăti un set de norme de igienă cu caracter preventiv, care vor fi introduse în şcoli. Ministrul Patriciu Achimaş Cadariu a anunţat că acestea vor fi implementate în scurt timp.

”L-am contactat pe domnul ministru Curaj şi specialiştii noştri, împreună cu ai lor, pregătesc un set de măsuri care va fi comunicat prin inspectorate şi în şcoli, măsuri de igienă, de respectare a normelor vizând modul în care să se desfăşoare activitatea. Sunt lucruri care sunt normale, dar trebuie să le repetăm de fiecare dată când se impune şi mai ales în această situaţie pentru a face din nou apelul la responsabilitate şi din partea părinţilor, şi ai educatorilor, şi ai medicilor”, a spus Patriciu Achimaş Cadariu.

Printre aceste norme ar fi obligația părinţilor să aducă imediat copiii la medic dacă observă semne care ar putea indica o boală digestivă gravă. O altă măsură ar fi amplasarea în sălile de clasă a aparatelor cu dezinfectant pentru mâini. Se are în vedere și controlul periodic lunar al copiilor de către cadre medicale.