Privește:  / Scoala / PERLE DE LA SIMULAREA LA LIMBA ROMANA PENTRU EXAMENUL DE BAC 2016

PERLE DE LA SIMULAREA LA LIMBA ROMANA PENTRU EXAMENUL DE BAC 2016

student_2079530b

Cadrele didactice au corectat deja o parte dintre lucrarile la limba si literatura romana ale elevilor claselor a XI-a si a XII-a, care au participat in aceasta saptamana la simularea pentru examenul de bacalaureat.

Si in acest an, lucrarile elevilor care au participat la simulare au fost pline de perle, greseli si exprimari care mai de care mai amuzante.

Profesorii au facut publice cateva dintre cele mai amuzante perle pe care le-au intalnit in lucrarile elevilor claselor a XI-a si a XII-a:

“E profunda tema poeziei, nu iti poti da seama de ea, poetul e cam visitor si se stinge usor-usor in lume”.

“In opinia mea romanul “Morometii” are la baza tema iubirii dintre Stefan si Ela”.

“Romanul Ion cuprinde 6 parti adica 6 carti si a fost scris in 17 zile, semn ca va sfarsi grav Ion. A fost omorat cu o furca care o tinea tatal Anei in grajd”.

“Dimensiunea temporala se refera la locul desfasurarii actiunii in aceasta poezie. O prima trasatura a genului liric o reprezinta momentele subiectului, expozitiunea prezinta un apus de soare”.

”Roman psihologic, parca e Ion, am invatat genul liric, sau drama Ion”. ”Rebreanu are surse garla de aceia a scris in 25 de ani, nu a stiut ce sa aleaga”. ”Florica era o fata cam buna pentru Ion dar asta era infometat dupa pamant, o scena reprezentativa o constituie atunci cand se culca pe pamant si se trezeste sa –l sarute”.

“Sensul conotativ pentru cuvantul frunte este metafora”.

“Virgula desparte un cuvant de alt cuvant, sa respire si poetul”.

“Sinonime pentru cuvintele: apune- se lumineaza; jertfelor-bijuterilor”.

“Virgula ajuta la neingramadirea cuvintelor”

“Acum gasim cartile sa le citim pe internet sub forma de filme.”

“Elevii pot fi legati la caculator cu parole, ca sa nu intre pe saituri mai nepotrivite cum intru eu. Precizez ca nu sunt saituri intime, ci cu jocuri pe bani. Ca sa nu credeti altceva.”

“Cartea nu este promovata pe internet, a?tia în fiecare an gresesc subiectele”.

“Eu nu utilizez internetul pentru carti, eu vorbesc cu prietenii pe facebook, stau la chat cu ei, îmi caut prieteni noi, mai dau cate un like din cand în când când vad ca cate un scriitor care posteaza ceva pe perete, daca e smecher dau si share”.