Privește:  / Scoala / Fundatia OTP Fay Andras Centrul Educational, in Bucuresti

Fundatia OTP Fay Andras Centrul Educational, in Bucuresti

otpok

Reprezentantul Bancii Centrale din Romania, studiaza la Budapesta activitatea exemplara a Fundatiei OTP Fay Andras Centrul Educational. In decursul celui doni ani si jumatate Centrul Educational a ajuns la peste 30.000 de elevi cu cunostinte de baza economice si financiare. Institutia care prin activitatea lui gratuita este unic in Europa, din anul trecut asteapta elevii si in Bucuresti.

Nu numai in Ungaria este o problema insusirea cat mai profunda a cunostintelor economice. In anii precedenti criza economica in fiecare tara putea sa fie mai diminuata daca populatia era bine instruit in vederea gestionarii a propriului buget familiar. Pana cand in educatia de baza al elevilor nu este introdusa instruirea lor economico-finaciara, fundatiile sunt menite sa ajuta acest lucru.

Studii fara tabu, si cu drag!

A studia prin metode si instrumente moderne despre economie si despre agricultura- acesta reprezinta Fundatiei OTP Fay Andras Centrul Educational. Institutia unica in aceasta regiune in toamna anului 2012 si-a lansat activitatea, care este coordinata de Fundatia OTP Fay Andras, avand o vechime profesionala de peste 22 de ani.

In Centrul Educational elevii sunt asteptati de un dezigne modern, de o lume vizuala, mobiliere ergonomice, instrumente didactice 3D si alte solutii high-tech. Din anul 2014 sunt asteptai si elevii scolilor primare adica elevii claselor I-IV. Cadrele didactice folosesc module inspirative, care se bazeaza pe experientele proprii ale elevilor si totul desfasurind sub motoul „sa invatam distractiv”. Pentru elevii care vin din partile diferite ale tarii, Centrul Educational rezolva si logistica acetora.

 

Din anul 2014 si in Bucuresti isi desfasoara activitatea Centrul Educational.

Centrul Educational care asigura traininguri gratuite de studii economico-financiare pentru cei peste 30.000 de elevi, isi desfasoara activitatea prin finantare din proiecte al Uniunii Europene si prin cofinantarea Bancii OTP. Dupa doi ani de activitate, de anul trecut, si elevii din Bucuresti pot studia la Centrul Educational, la ei acasa, adica la Bucuresti. Reprezentantii Bancii centrale sunt interesati din momentul deschiderii in Bucuresti de activitatea ce se desfasoara la aceasta institutie de formare al elevilor. Din acest motiv expertul prezidential al Bancii Centrale, impreuna cu Dl. Diosi Laszlo director general OTP Romania, au vizitat Centrul Educational de la Budapesta. Dl. Mihai Curiman insotit de ziaristi din Romania, au luat parte la taininguri, au purtat discutii cu elevi si au facut schimb de experienta cu cadrele didactice.

Dl. Diosi Laszlo, dupa aceata vizita a declarat ca elevii sunt deschisi peste tot pentru educarea lor prin materiale didactice moderene, specifice fiecarei varste si cu metode interactive. Dl. Mihai Curiman a precizat ca acele minusuri cu care se confrunta Romania pe plan educational, mai ales in randul elevilor ale scolilor primare, se gasesc si in alte tari vecine.

„ In timp ce daca achizitionam un autoturism sau un telefon mobil populatia se informeaza foarte profund in legatura cu aceste produse, in cazul unei credit bancar aproape deloc nu se informeaza.”- a declarat Dl. Mihai Curiman expertul prezidential al Bancii Centrale.

Specific programului din Romania este faptul ca asigura educarea elevilor prin programe multiculturale. Cadrele didactice preda in trei limbi, romana, maghiara si engleza, pentru ca aceste cunostinte sa ajunga atat in scolile de limba romana cat si in cele de limba maghiara.

Banca National Romana sprijina acest program prin lansarea unei initiative, prin care aceste cunostinte teoretice sa fie aplicate imediat si in practica.