Privește:  / Scoala / ELEVII ROMANI AU OBTINUT LOCUL 3 LA CONCURSUL MONDIAL DE ROBOTICA DIN SUA

ELEVII ROMANI AU OBTINUT LOCUL 3 LA CONCURSUL MONDIAL DE ROBOTICA DIN SUA

Olympic Medals

O echipa de elevi romani a obtinut premiul al III-lea la un concurs mondial de robotica din Statele Unite ale Americii.

Liceeni de la Colegiul National de Informatica ”Tudor Vianu” din Bucuresti – care au concurat sub numele echipei “Autovortex Romania” – au castigat locul al treilea la Concursul Mondial de Robotica din St. Louis, Missouri (Statele Unite ale Americii), care a avut loc in perioada 27 – 30 aprilie.

Echipa Autovortex a creat un robot de 54 de kilograme, care a trebuit sa duca la capat o sarcina care se schimba in fiecare an, folosind un set standard de piese, plus orice piese suplimentare off-raft sau personalizate.

Castigatorii premiului al treilea sunt Razvan Has, Bogdan Mihai, Andrei Ducu, Robert Ngo-Van, Rares Badici, Andrei Lungu, Calin Banciu, Sabina Achinca, Edward Diaconescu, Ilinca Ion, Marco Azarmaneche, Tiberiu Artemi, Andreea Vasilescu, Victor Brinzan, Andrei Gabriel, Alexandru Nichita.

Pentru a participa la competitia de la St. Louis, echipa a  trecut prin toate etapele dure de calificare, ocupand primul loc la competitiile din Germania, Olanda, Rusia si Coreea de Sud. Antrenorul si mentorul echipei Autovortex a fost profesorul Ionut Panea.

Anul acesta, in St. Louis, peste 900 de echipe din 42 de tari au concurat in programele FIRST. In total, peste 20.000 tineri intre 6 si 18 ani din intreaga lume au calatorit in statul Missouri, testandu-si abilitatile ingineresti la competitia FIRST (Pentru Inspiratie si Recunoastere in Stiinta si Tehnologie).