Privește:  / Diverse / Doi urși din Armenia aterizează la Rezervația din Zărnești

Doi urși din Armenia aterizează la Rezervația din Zărnești

alaska-bear-wallpaper-widescreen-resolution-ra02

Doi urși din Armenia, Masha, de patru ani, și Misha, de nouă ani, vor ajunge la sfârșitul lunii martie la Rezervația de urși de la Zărnești. Cele două animale se află într-o stare precară de sănătate.
“Urșii din Armenia vor ajunge la noi, sperăm pe la sfârșitul lunii martie. Actele din partea statului armean au fost finalizate, iar acum sperăm ca Ministerul Mediului din România și reprezentanții Academiei Române să își dea acordul pentru primirea la noi în țară a acestor animale. Până acum două săptămâni au fost lăsați să moară de foame, împreună cu niște lei, într-un fel de grădină zoologică privată. Proprietarul acelei grădini a plecat definitiv din țară și nu l-a mai interesat ce se întâmplă cu animalele. Starea urșilor este deocamdată critică. Un urs care ar trebui să aibă 400 de kg nu depășește acum 50 de kg. Acum sunt mult prea slăbiți pentru a putea fi transportați. Au fost mutați în urmă cu 10 zile la Grădina Zoologică din Erevan, unde sunt hrăniți și tratați adecvat, și sperăm că vor putea fi aduși în România, cu avionul, în luna martie”, se arată într-un comunicat al Asociației pentru Protecția Animalelor “Milioane de Prieteni” din Brașov.
Reprezentanții Asociației “Milioane de Prieteni” speră ca cei doi urși să se refacă pentru a fi aduși în România, unde vor beneficia de toată atenția și îngrijirea de care au nevoie. Toate costurile de hrană și tratament în Erevan sunt suportate de Fundația Brigitte Bardot, care s-a declarat dispusă să suporte și costurile de transport până în România.
Rezervația de urși “Libearty” din Zărnești se întinde pe o suprafață de 70 de ha de pădure și pășune, și adăpostește în prezent 82 de urși salvați din diverse locuri din țară, și din grădini zoologice unde erau ținuți în condiții total necorespunzătoare.