Privește:  / Stiri / Concurs pentru liceeni. Cât de bine cunoşti istoria oraşului tău

Concurs pentru liceeni. Cât de bine cunoşti istoria oraşului tău

Bible and Candle

Liceenii din Transilvania pasionaţi de istorie pot participa la un concurs organizat de colegii lor mai mari de la Facultatea de Istorie şi Filosofie din cadrul UBB.

Studenţii de la Facultatea de Istorie şi Filosofie din cadrul UBB şi din Asociaţia Studenţească PhiloHistoRiSs organizează în zilele de 13 şi 14 mai concursul „Spune povestea locului tău”. Pot participa liceeni din judeţele Cluj, Alba, Mureş, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Satu Mare.

Concursul, spun organizatorii, va consta în două probe: scrierea unei lucrări şi prezentarea ei orală. Subiectul eseurilor trebuie să fie o temă de istorie locală. Prin această competiţie, studenţii vor să promoveze Istoria şi Istoria locală, posibilităţile de studiu şi cercetare în acest domeniu, familiarizarea liceenilor cu metodologia ştiinţifică, cu desfăşurarea unei sesiuni de comunicări şi cu viaţa studenţească.

Eseurile trebuie trimise până pe 24 aprilie la adresa de e-mail philohistoriss@gmail.com cu menţiunea la subiect – concurs pentru liceeni şi menţionarea epocii abordate (antică, medie, modernă sau contemporană). Organizatorii menţionează că susţinerea orală a eseului poate fi făcută şi în echipe de câte maximum două persoane sau individual.

Finaliştii concursului vor fi găzduiţi la Cluj pentru două zile, când vor participa la activităţi precum atelierul cu tema „Ce înseamnă să fii istoric?”, un tur ghidat al oraşului, o seară de socializare studenţească.