Privește:  / Stiri / BANI DE LICEU 2016: PESTE 60.000 DE ELEVI BENEFICIAZA DE AJUTOR FINANCIAR

BANI DE LICEU 2016: PESTE 60.000 DE ELEVI BENEFICIAZA DE AJUTOR FINANCIAR

liceeni

Peste 60.000 de elevi de liceu vor beneficia in anul scolar 2015-2016 de programul “Bani de liceu”, suport financiar care este conditionat de prezenta zilnica la scoala, a scris ministrul Educatiei, Adrian Curaj.

“Pentru anul scolar 2015-2016, Guvernul sustine financiar peste 60.000 de elevi de liceu, prin intermediul programului “Bani de liceu”. Suportul financiar este conditionat de prezenta zilnica si cred ca orice astfel de initiativa are menirea de a duce la scaderea abandonului scolar si la atragerea unui numar cat mai mare de copii la scoala”, a sustinut ministrul.

Potrivit acestuia, sprijinul financiar din cadrul programului “Bani de liceu” se acorda elevilor care provin din familii in care venitul mediu lunar realizat pe ultimele trei luni pe membru este mai mic sau egal cu 150 lei.

Astfel, elevii primesc 180 lei lunar, inclusiv pe timpul pregatirii si sustinerii examenului de bacalaureat.

Pentru a beneficia de programul “Bani de liceu”, elevii nu trebuie sa aiba mai mult de 20 de absente nemotivate. In caz contrar, Guvernul sisteaza plata celor 180 de lei acordati, iar in cazul acesta, ajutorul financiar nu mai poate fi reluat.

Spre deosebire de anii precedenti, scolile pot propune acum in locul chiulangiilor alti elevi care se incadreaza in criteriile cerute, dar nu au intrat pe lista de plata, deoarece nu au avut completat dosarul in termenul legal.