Privește:  / Diverse / O elevă din Constanța a reușit ceea ce doar 1% dintre americani pot

O elevă din Constanța a reușit ceea ce doar 1% dintre americani pot

eleva

Roxana Vătămanu, o elevă de clasa a XI-a din Constanța, a reușit după o lună și jumătate de pregătire să ia nota maximă la proba de matematică a ”Bac-ului” american, performanță atinsă doar de 1% dintre elevi.

Roxana este din Brăila, însă de câțiva ani s-a mutat la Constanța pentru a putea urma cursurile la Liceul Internațional de Informatică. Eleva de clasa a XI-a are rezultate foarte bune nu doar la cursuri, dar și la competiții, iar în prezent se pregătește pentru Olimpiada județeană de chimie, pentru proiectarea stației spațiale pentru Concursul NASA, dar și pentru Concursul Internațional InfoMatrix.

Roxana vrea să se specializeze în domeniul Inginerie Chimică, preferând în special mediul academic din Statele Unite ale Americii, așa că a fost nevoită să susțină la începutul acestui an testele SAT, echivalentul american al Bacalaureatului românesc. Fata s-a pregătit timp de o lună și jumătate și a obținut la matematică, considerată cea mai dificilă materie, un punctaj de 800, maximum posibil, “situându-se în procentul de unu la sută al elevilor din întreaga lume care reușesc acest lucru”, au declarat reprezentanții Liceului Teoretic Internațional de Informatică din Constanța pentru agenția Mediafax.

“Timpul este scurt, de aproximativ un minut pe exercițiu, și astfel de foarte mare importanță este ideea de rezolvare, mai mult decât abilitățile de calcul, pentru care se poate folosi un calculator”, a explicat Roxana.