Privește:  / Diverse / Programe / Scoala / 50 de cărți de citit pentru adolescenți III.

50 de cărți de citit pentru adolescenți III.

zoridezi

31.Maitreyi – Mircea Eliade

O altă carte din literatura românească pe care o recomand fiecărui adolescent este Maitreyi de Mircea Eliade. O poveste de dragoste imposibilă te va face să te bucuri și să plângi citind-o.

32-34.Twilight – Stephenie Meyer

  1. Amurg Partea I și Partea II
  2. Luna nouă
  3. Eclipsa

Probabil cărțile cu vampiri sunt cele mai apreciate de cititorii adolescenți. Spun asta deoarece o altă serie se află în topul celor 50 de cărți pentru adolescenți. Mai exact este vorba despre cărțile lui Stephenie Meyer. Acestea prezintă dragostea dintr-o tânără și un vampir precum și lupta acestora cu vârcolacii.

35.Sub aceeași stea – John Green

Sub aceeași stea este o carte publicată destul de recent care se bucură de toată atenția adolescenților precum și de o mulțime de premii devenind astfel un bestseller. Sub aceeași stea de John Green prezintă o frumoasă poveste de dragoste cu care a captat astfel toată atenția. Puteți câștiga această carte participând la concursul lunar de recenzii.

36.Cei trei muschetari – Alexandre Dumas

Cei trei muschetari este un roman în care aventura este pe primul loc. Pe scurt, aceasta prezintă aventurile celor trei muschetari Atos, Portos și Aramis.

37.Nouă povestiri – J.D. Salinger

J.D Salinger se pare că se bucură de două locuri în acest top. Dacă mai sus recomandam De veghe în lanul de secară, pe locul 34 poziționez Nouă povestiri scrisă tot de J.D. Salinger, o carte ce reprezintă o lectură ușoară și plăcută totodată.

38.La Medeleni – Ionel Teodoreanu

Ne întoarcem iar la literatura românească și vă recomand La Medeleni de Ionel Teodoreanu. Aceasta prezintă povestea a trei copii: Olguța, Dănuț și Monica iar povestea este încadrată în satul Medeleni, după cum ne dăm seama și din titlul cărții.

39. Lorelei – Ionel Teodoreanu

Pe locul 36 se află tot o carte scrisă de Ionel Teodoreanu. Mai exact este vorba despre Lorelei, o frumoasă poveste cu personaje precum Luli și Gabriela Nei.

40.La sud de graniță, la vest de soare – Haruki Murakami

O altă carte pe care o recomand fiecărui adolescent este cea scrisă de Haruki Murakami, La sud de graniță, la vest de soare. Aceasta prezintă o iubire privită de la adolescență până la maturitate. Cartea îl are în prim plan pe Hajime care este marcat de o poveste de iubire din trecut.

41.Vechiul oraș imperial – Yasunari Kawabata

O carte mai puțin cunoscută este Vechiul oraș imperial de Yasunari Kawabata. Acțiunea se petrece după cel de-al Doilea Război Mondial iar ca personaje principale sunt două surori gemene care își caută liniștea prin intermediul iubirii.

42.Elevul Dima dintr-a șaptea – Mihail Drumeș

Ce carte poate fi mai bună pentru adolescenți decât una cu adolescenți ? O carte în care tinerii se îndrăgostesc, fac tot felul de năzbâtii, fac jurăminte, sunt aproape să se sinucidă șamd. Pe scurt, dau piept în piept cu viața.

43.Invitația la vals – Mihail Drumeș

Invitația la vals de Mihai Drumeș este un alt titlu de-al scriitorului pe care orice adolescent ar trebui să îl aibă în bibliotecă. Aceasta prezintă povestea de dragoste dintre doi studenți, Tudor și Micaela. Recomand această carte tuturor adolescenților care au cunoscut cel puțin pentru o clipă iubirea.

44.Scrisoare de dragoste – Mihail Drumeș

Consider că aceste trei opere semnate de Mihail Drumeș ar trebui citite de către fiecare adolescent. Scrisoare de dragoste este un roman în care ni se prezintă puterea banilor iar suspansul se află la cote înalte. De asemenea aceasta este o carte potrivită fiecărei vârste.

 

45.Opere de-ale lui Jules Verne

Jules Verne a avut ca public țintă în pricipal cititorii adolescenți. Opere precum Căpitan la cincisprezece aniDouăzeci de mii de leghe sub mări și O călătorie spre centrul pământului ar trebui să fie citite de către fiecare adolescent.

46.Un yankeu la curtea regelui Arthur – Mark Twain

 

Probabil unul dintre cele mai cunoscute romane de-ale lui Mark Twain, Un yankeu la curtea regelui Arthur prezintă povestea lui Hank care își revine după o lovitură puternică la cap și astfel se trezește cu o mie trei sute de ani în urmă.

47.Pe aripile vântului – Margaret Mitchell

Desprea această carte nu voi mai spune nimic deoarece însuși titlul acesteia spune totul. O carte atât de cunoscută trebuie să facă parte din lectura fiecărui om indiferent că este adolescent sau adult.

48.Lolita – Vladimir Nabokov

O carte din literatura rusească, Lolita, chiar dacă tratează o problemă care poate ar fi mai în măsură pentru adulți, eu o recomand și adolescenților care se află la trecerea de la această vârstă frumoasă la una și mai frumoasă, la studenție.

49.Căutând-o pe Alaska – John Green

John Green este un scriitor îndrăgit de către adolescenți, la fel și cărțile sale. Căutând-o pe Alaska de John Green prezintă povestea lui Miles Halter, un adolescent retras, care atunci când Alaska Young își face apariția în grupul său de prieteni acesta devine tulburat de sentimentele pe care ea i le provoacă. Cumpără acum această carte pentru a vedea ce se va întâmpla cu cei doi tineri.

50.De 19 ori Katherine – John Green

Am ales să închei acest top tot cu o carte de-a lui John Green. Aceasta a primit foarte multe aprecieri pozitive pe Goodreads și astfel trebuie introdusă și ea în topul celor 50 de cărți de citit pentru adolescenți. De 19 ori Katherine îi are în centru pe Colin și Hassan, doi buni prieteni, care pleacă departe de casă pentru a uita eșecurile din dragoste. Printre cuvintele care descriu cel mai bine această carte sunt iubirea, prietenia și umorul.