Privește:  / Diverse / Programe / Scoala / 50 de cărți de citit pentru adolescenți II.

50 de cărți de citit pentru adolescenți II.

Gyuruk ura

14-15.Divergent și Insurgent – Veronica Roth

Dacă ți-a plăcut seria de cărți Jocurile Foamei atunci cu siguranță îți vor plăcea și cele două cărți scrise de Veronica Roth. Acțiunea se petrece în Chicago și urmărește rivalitatea dintre cinci facțiuni în care societatea este împărțită. Beatrice, personajul principal al cărților, este nevoită să aleagă una din cele cinci facțiuni. Pentru a afla ce facțiune alege îți recomandăm să cumperi cartea de aici și, dacă ți-a plăcut, poți cumpăra și volumul II numit Insurgent.

16-20.Hobbitul și Stăpânul inelelor – J.R.R. Tolkien

Ești adolescent și ți-a plăcut seria de cărți Harry Potter. Dacă este adevărată afirmația mea atunci cu siguranță îți va plăcea și Hobbitul de Tolkien. O lume fantastică plină de aventuri cu gnomi, elfi și hobbiți. Dar totuși nu doresc să vă spun povestea în locul lui Tolkien așa că îți recomand să cumperi cartea de aici. Dacă ai citit Hobbitul și ți-a plăcut atunci trebuie să citești și cele trei cărți din seria Stăpânul Inelelor:

  1. Frăția inelului
  2. Cele două turnuri
  3. Întoarcerea regelui

21.Jurnalul unui adolescent timid – Stephen Chbosky

Jurnalul unui adolescent timid de Stephen Chbosky este o carte care prezintă povestea lui Charlie care își povestește viața unui prieten adolescent prin intermediul scrisorilor. Aceasta este o carte foarte apreciată fiind un bestseller.

22.De veghe în lanul de secară – J.D. Salinger

Personajul principal al acestei cărți este Holden Caulfield, un adolescent rebel care face parte dintr-o familie cu o situație financiară foarte bună. Acesta își povestește ultimele lui zile petrecute la școală fiind pe cale de a rămâne corigent la mai multe materii.

23.Împăratul muștelor – William Golding

Puterea poate lua mințile oricui, indiferent de vârstă. Acest lucru se întâmplă și în cartea lui William Golding în care mai mulți copii ajung să fie captivi pe o insulă și, din dorința de supraviețuire, trebuie să fie ales un șef care să se ocupe de organizare. Dacă nu ai citit până acum această carte atunci trebuie numaidecât să o cumperi acum.

24-29.Academia vampirilor – Richelle Mead

  1. Academia vampirilor volumul 1
  2. Inițierea
  3. Atingerea umbrei
  4. Jurământ de sânge: Partea I și Partea II
  5. Limitele spiritului Partea I și Partea II
  6. Sacrificiu Final Partea I și Partea II

Vampirii au făcut mereu parte din imaginația adolescenților. Astfel au fost scrise o mulțime de cărți cu vampiri printre care cele mai apreciate de către adolescenți fiind cărțile din seria Academia vampirilor.

30.Să ucizi o pasăre cântătoare – Harper Lee

Acțiunea acestei cărți se petrece într-un oraș sudist și o are în centrul atenției pe Scout Fitch, martora unor întămplări dramatice cauzate de acuzarea unui bărbat de culoare de violul unei femei albe. Tatăl personajului principal este avocatul apărării acestuia și astfel urmează un proces plin de prejudecăți și de evenimente neașteptate.

Continuam