Privește:  / Calatorie / Sa ne cunoasteam tara: Transfagarasanul- Cascada Balea – Balea lac

Sa ne cunoasteam tara: Transfagarasanul- Cascada Balea – Balea lac

floare de colt

Transfagarasanul

Daca ar fi sa facem o scurta prezentare a Transfagarasanului, ne-am rezuma la drumul care traverseaza muntii Fagaras (muntii cu cea mai mare altitudine din Romania, atingand inaltimea maxima in vf Moldoveanu – 2544m) si uneste 2 mari regiuni, Muntenia de Ardeal.

Insa, nu ne putem putem rezuma doar la atat, Transfagarasanul avand una din cele mai mari altitudini din Europa, si anume 2042 de metri ( Caldarea Glaciara Balea ), se intinde pe 2 benzi de circulatie cu o lungime de 92 de km, iar pe intregul drum sunt 27 de viaducte si poduri. Intre Capra si Balea Lac se afla cel mai mare tunel din tara ( 887m ), care strabate muntele Paltinul. Fara indoiala, Soseaua Transfagarasanul este cea mai frumoasa sosea din Romania si una dintre cele mai spectaculoase din Europa.
Traversarea Transfagarasunului reuseste sa imbine adrenalina, provocata de drumul anevoios si numeroasele serpentine, cu fantasticul. Armonia diferentelor de nivel, asimetria locului si peisajul feeric, reusesc sa rupa de realitate orice fiinta, traind astfel cel mai frumos sentiment in natura.

Képtalálat a következőre: „transfagaras”

 

 

Balea Cascada

Se afla la 65 km de Sibiu,la o altitudine de 1234 m in muntii Fagaras,si ramane cea mai renumita cascada din intreaga Romanie,are o cadere de 60 metri si marcheaza treapta inferioara a circului glaciar Balea.

Képtalálat a következőre: „Balea Cascada”

 

Balea Lac

Monument al naturii, lacul Glaciar Balea este unul dintre cele mai mari lacuri din Muntii Fagarasului, avand o suprafata de 120 ha, o lungime de 360 m, o latime de 240 m si o adancime medie de 11 m. Lacul este situat la altitudinea de 2034 m, intr-un circ glaciar, fiind cuprins intre Defileul Oltului si poalele Muntilor Piatra Craiului.
Vegetatia din perimetrul lacului este de tip hidrofil, fiind formata din rogozuri si plante ca: patlagina alpina, papadia alpina, splina, etc.
Flora alpina mai cuprinde gentiane, garofite, flori de colt si sangele voinicului. Pe Muchea Balei creste o vegetatie variata ce cuprinde smardar, merisor, garofita cu flori rosii si militea, precum si floarea de colt si macul galben.

Képtalálat a következőre: „balea lac - transfagarasan”