Privește:  / Stiri / MANUALELE VOR FI DECONTATE SI ANUL VIITOR PENTRU ELEVII CLASELOR A XI-A SI A XII-A

MANUALELE VOR FI DECONTATE SI ANUL VIITOR PENTRU ELEVII CLASELOR A XI-A SI A XII-A

10010-manuale_liceu

Ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a decis sa continue si in anul scolar 2016-2017 sa deconteze manualele pentru elevii claselor a XI-a si a XII-a.

“Pentru manualele de a XI-a si a XII-a stiti bine ca s-au dat niste sume, care se vor da in continuare. Am incredere ca vom merge pe calea aceasta. Anul acesta nu pot schimba chiar totul, chiar daca vreau. Deocamdata avem solutia pe care o continuam. Cu siguranta ca vom putea, pana in toamna, sa luam eventuale alte decizii atunci cand vom pregati bugetul pentru anul viitor”, a declarat ministrul Educatiei.

Totusi, elevii atrag atentia ca suma oferita de Ministerul Educatiei pentru decontarea manualelor este prea mica si pentru a fi de un real ajutor ar trebui sa se  dubleze cuantumul pentru decontarea manualelor la clasele a XI-a si a XII-a.

“Ne-au chemat la Ministerul Educatiei luna aceasta sa discutam. Noi sustinem sa se dubleze suma de 55 de lei, care a fost mai mult o solutie de compromis atunci cand s-a discutat. Ca dovada, o mare parte din elevi nici macar nu au mai decontat manualele scolare”, spune Horia Onita, presedintele Consiliului National al Elevilor.

Ministrul Adrian Curaj a adus in discutie si situatia manualelor pentru clasa a III-a si a VI-a.

“Au fost probleme, au fost contestatii, dar nu mai sunt atat de multe probleme acum. La clasa a III-a mai este doar o zona contestata. La clasa a IV-a a fost o extindere a perioadei de depunere, dar nu a fost luate unilateral. Nu as fi vrut aceasta extindere, dar m-am intalnit cu toti, cu reprezentantii editurilor, cu parintii, elevii si sindicatele. Impreuna am discutat daca este oportuna aceasta extindere si toti au zis ca da, pentru ca numai asa puteau fi pregatite propunerile foarte bine.

Obiectivul nostru este acela de a avea un manual cat mai bun si la timp. Mi-au promis cu totii ca extinderea cu o luna a termenului de depunere a ofertelor nu va afecta sub nicio forma capacitatea dansilor de a produce astfel incat manualele sa fie, in toamna, pe masa elevilor nostri de clasa a IV-a”, a declarat ministrul Educatiei.