Privește:  / Scoala / Stiri / 700 de elevi au beneficiat de cursuri gratuite de educație financiară prin intermediul Fundației Dreptul la Educație

700 de elevi au beneficiat de cursuri gratuite de educație financiară prin intermediul Fundației Dreptul la Educație

otp

 

  • OTP Bank România susține și promovează o atitudine financiară responsabilă
  • 700 de tineri din 20 licee au participat, pe parcursul anului școlar 2014-2015, la cursurile de educație financiară susținute de OTP Bank, prin intermediul Fundației Dreptul la Educație
  • Pe parcursul anului școlar 2014-2015, 700 de tineri din 20 licee din București și din țară, au participat la cursurile gratuite de educaţie financiară susținute de trainerii Fundației Dreptul la Educație, un proiect strategic al OTP Bank România.

Fundaţia Dreptul la Educație, prin brandul educaţional OK Center, urmărește dezvoltarea aptitudinilor financiare, economice şi manageriale în rândul liceenilor. În cadrul sesiunilor de training, sunt prezentate concepte economice și financiare de bază, într-un limbaj adaptat vârstei tinerilor. Metodele predagogice utilizate se bazează pe interacțiune și reunesc concepte din psihologie, comunicare și marketing.

Cursurile au fost primite cu entuziasm atât de liceeni, cât și de cadrele didactice și părinți, care s-au declarat încântați de intițiativă. Profesorii au apreciat informația bine structurată și abordarea prietenoasă care i-a încurajat pe tineri să fie comunicativi și dezinvolți, iar părinții au transmis un feedback pozitiv, considerând cursurile benefice pentru tineri.

La finalul celor 50 de sesiuni de training, organizate în 11 orașe din 8 județe, am alcătuit un top al așteptărilor tinerilor în ceea ce privește cursurile: să învețe ceva nou în domeniul financiar, distrându-se; să își gestioneze banii de buzunar; să își exprime liber părerile și să comunice deschis; să construiască un dialog cu trainerul; să lucreze în echipă. Adolescenții au evaluat sesiunile de training ca experiențe care vin în sprijinul dezvoltării lor personale și profesionale.

“Am acumulat noi cunoștințe (despre Bursa de Valori, despre PayPass, despre active lichide etc.) dar, cel mai important, am participat la o sesiune de dezvoltare personală. Mi-a deschis ochii către noi orizonturi – cele ale lumii oamenilor de afaceri, ale cadrului financiar-bancar. Știam că economia este axul central în angrenajul unei țări, dar n-am avut niciodată ocazia să aflu mai multe despre domeniu, până acum. Poate, cine știe, voi lucra în domeniul financiar-bancar”, spune Vicențiu-Eduard Dine, elev în clasa a X-a la Colegiul Național “Sf. Sava”.

OTP Bank România va continua să fie un membru activ al comunităților locale și să se implice, în special prin intermediul Fundației Dreptul la Educație, în proiecte de educație, ca parte din angajamentul companiei de a susține dezvoltarea tinerilor.

“Credem cu tărie în necesitatea dezvoltării educației financiare a noii generații. În acest sens, la finalul anului 2014, am lansat oficial Fundația „Dreptul la Educație”, un proiect strategic al OTP Bank prin care promovăm o atitudine financiară responsabilă în rândul tinerilor. De altfel, am susținut întotdeauna importanța investiției în educație, atât prin proiectul „Dreptul de a Citi”, cât și prin parteneriate strategice cu Universități din toată țara”, a declarat László Diósi – CEO, OTP Bank România şi Președinte al Fundației ’’Dreptul la Educație’’.

OTP Bank România, subsidiară a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament şi profesionalism, OTP Bank România înțelege nevoile clienților şi contextul actual al pieţei şi este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare.

OTP Bank oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de peste 1500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice.