Privește:  / Diverse / Moda/Mod de viata / Programe / Sa ascultam muzica clasica

Sa ascultam muzica clasica

zene

Linistitoare, relaxanta, vitala, educativa. Fiecare copil a gasit câteva cuvinte prin care sa caracterizeze muzica clasica.

”Muzica, pentru mine, este un lucru extraordinar. A fost creat cu scopul de a-ti exprima sentimentele liber, într-un mod mai diferit. Te face sa simti bucurie, fericire: Mozart, Beethoven, Chopin, Schubert si unul nou descoperit acum, Ludovico Einaudi.”

”Muzica pentru mine e vitala, înseamna mult pentru mine. Mai ales muzica clasica. De muzica comerciala te plictisesti la un moment dat. Nu mai e interesanta dupa un anumit timp, dar muzica clasica mereu renaste.”

”Te face sa te simti, parca ai fi într-o sala de bal, în timpurile vechi, când erau printii si ducii, parca esti într-o sala si dansezi, esti înconjurat de alti dansatori.”

”Muzica transmite unele sentimente catre oameni, de fericire, de tristete, cum e Leoncavallo, La commedia e finita, când totul s-a sfârsit.”

”Pentru mine, muzica înseamna sa uit de toate problemele. Când ascult ma linisteste. Muzica îi lumineaza pe oameni si lumea ar fi mult mai frumoasa daca toti ar cânta sau ar asculta muzica.”

”Muzica pe care o ascultam la radio în fiecare zi suna la fel tot timpul. Muzica clasica e diferita.”

”Parintii mei nu prea asculta muzica clasica. Ei asculta mai mult hip-hop, manele si la ora de muzica s-a întâmplat ca doamna profesoara sa ne puna pe un laptop muzica clasica. Si am ascultat si mi-am dat seama ca îmi place foarte mult.”

 

Citatele sunt de la elevii unui liceu din Timisoara.