Privește:  / Moda/Mod de viata / Scoala / Uniforme scolare

Uniforme scolare

uniforma-scolara-din-stofa
UNIFORME SCOLARE
Uniforme Scolare

Desi nu sunt placute de elevi, pentru ca nu le reflecta personalitatea si nu le ofera libertate de alegere a hainelor in timpul scolii, unele institutii de invatamant impun ca elevii sa poarte uniforme scolare.
Uniformele Scolare au fost introduse in sistemul de invatamant cu scopul de a responsabiliza elevii fata de studii si pentru a creea o atmosfera profesionala propice invatamantului, promovand totodata armonia si colegialitatea cat si egalitatea intre colegi. De asemenea, cu aceste uniforme scolare s-a dorit intarirea disciplinei scolare.
Lasand la o parte istoria, putem diferentia doua tipuri de uniforme scolare:

  • Uniforme scolare pentru fete
  • Uniforme scolare pentru baieti

Chiar daca difera ca model, cele doua tipuri sunt create in aceeasi coloristica.

Uniforme scolare pentru fete

In special sunt create din doua elemente – fusta si sacou, insa unele scoli accepta, ca in perioada de iarna fetele sa poarte si pantaloni. Culorile acceptate sunt in general culori inchise sau nuante de gri si albastru. in general culorile aprinse sunt folosite pentru cravata sau esarfa, iar albul pentru camasa sau tricou, in functie de model.
Atat fustele si sacourile sunt create special pentru a permite elevilor activitatea zilnica fara probleme de acomodare si de asemenea sunt realizate din materiale rezistente.

Uniforme scolare pentru baieti

Aceste uniforme scolare sunt create tot din doua elemente: sacou si pantalon. In general materialul pantalonului este special pentru a permite elevului miscarea si pentru a fi confortabil, insa poate diferi in functie de anotimp – iarna se vor purta pantaloni mai grosi si vara mai subtiri.

Astfel, desi nu sunt placute de elevi, uniformele scolare au in general suportul parintilor si al scolilor, principiul fiind disciplina si atmosfera profesionala pe care acestea le creeaz