Privește:  / Stiri / Ministerul Sanatatii nu mai vrea sa lase copiii nevaccinati la scoala

Ministerul Sanatatii nu mai vrea sa lase copiii nevaccinati la scoala

Vaccination

Ministerul Sanatatii nu mai vrea sa lase copiii nevaccinati la scoala

 

Astfel, oficialii ministerului ar urma sa puna presiune pe parintii care refuza sa isi vaccineze copiii impotriva anumitor boli.

Fara adeverinta de vaccinare, parintii nu si-ar mai putea inscrie copiii la scoala. In plus, exista chiar posibilitatea aplicarii de amenzi daca un copil este totusi dus la scoala nevaccinat.

Vaccinurile sunt periculoase? Ce faci daca iti pierzi copilul?

Concret, este vorba despre un proiect de act normativ, prin care astfel sa se reglementeze situatia imunizarilor din tara noastra. Acesta ar urma sa fie supus dezbaterii publice, inainte de a fi implementat.

De asemenea, potrivit sursei citate, reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii vor colabora cu Ministerul Sanatatii pe acest proiect, prin care se vrea constientizarea parintilor de necesitatea vaccinarii copiilor.

Va introduce si Romania vaccinarea obligatorie? Banicioiu vrea lege care sa lupte cu parintii care se opun

“Este o masura care este aplicata in foarte multe tari. Daca intr-o colectivitate avem 20 de copii din 100 care nu sunt vaccinati, o izbucnire epidemica in acea colectivitate este posibila. Va fi in dezbatare publica. Dezbaterea va fi atat cu profesionistii din sanatate, cat si cu organizatiile de parinti, reprezentanti ai societatii civile, pentru ca trebuie sa intelegem cu toti ca nu putem merge inainte decat daca suntem parteneri”, a declarat Alexandru Rafila, consilier al lui Nicolae Banicioiu, citat de Realitatea Tv.

Una dintre bolile asuprea careia Ministerul Sanatatii a atras atentia este poliomelita, eradicata prin vaccinare, insa reaparuta daca se refuza vaccinarea.

Mai putin de 95 la suta dintre copii sunt vaccinati impotriva unor boli precum heptatita B, tetanos, difteria, rujeola, rubeola sau oreionul.