Privește:  / Stiri / BACALAUREAT 2015. Măsuri DRASTICE împotriva fraudelor

BACALAUREAT 2015. Măsuri DRASTICE împotriva fraudelor

elevi_bolintineanu_09179800

BACALAUREAT, BAC, BACALAUREAT 2015, BAC 2015, BACALAUREAT ROMANA ORAL, SUBIECTE ROMANA BACALAUREAT, EDU.RO. Luni, 8 iunie, începe examenul de bacalaureat. Autorităţile au luat măsuri draconice pentru a se asigura că examenul nu va fi fraudat. Candidaţii vor fi supravegheaţi atât video, cât şi audio, iar înregistrările vor fi verificate prin sondaj. Peste 168.000 de candidaţi s-au înscris pentru susţinerea examenului naţional de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2015.

EXAMENUL NATIONAL DE BACALAUREAT, ÎN SIGURANȚĂ Peste 3.200 de polițiști acționează suplimentar, pentru desfășurarea în condiții de liniște si siguranță a examenului național de Bacalaureat.

Pentru prevenirea evenimentelor negative și asigurarea desfășurării în condiții de liniște și siguranță a examenelor, șeful Poliției Române, chestorul general de poliție Petre Tobă, a dispus suplimentarea dispozitivului curent care acționează pentru liniștea și siguranța comunității.

Astfel, pe durata examenului national de Bacalaureat, 3.224 de polițiști vor acționa, zilnic, suplimentar față de activitățile dispozitivelor curente din teren.

Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităților de învățământ, 1.800 de polițiști sunt de la structurile de ordine publică, iar 588 sunt polițiști de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale Politiei Române.

Echipajele din teren vor acționa pentru a depista și lua măsurile legale față de persoanele care, prin comportamentul său activitățile pe care le desfășoară, afectează climatul de siguranță publică. În acest sens, cele 1.900 de centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale politistilor.

De asemenea, polițiștii rutieri vor acționa pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum și a ambuteiajelor.

Efectivele Poliției Române sunt în teren pentru mentinerea unui climat de ordine și siguranță publică și fluidizarea traficului rutier, în zona unităților de învățământ, astfel încât examenul national de Bacalaureat să se desfășoare în condiții de normalitate.