Privește:  / Scoala / Stiri / UNIVERSITATILE DE STAT AU MAI MULTE LOCURI LA BUGET LA NIVEL DE LICENTA SI DOCTORAT

UNIVERSITATILE DE STAT AU MAI MULTE LOCURI LA BUGET LA NIVEL DE LICENTA SI DOCTORAT

Incepand cu anul universitar in curs, candidatii vor avea mai multe locuri finantate de la bugetul de stat pentru studiile de licenta si doctorat.

Conform unui ordin de ministru publicat luni in Monitorul Oficial, sute de locuri bugetate de la master au fost redistribuite catre nivelul de studii de licenta si doctorat.

Secretarul de stat din Ministerul Educatiei a explicat ca locurile neocupate de la master au fost transferat pentru licenta si doctorat. Redistribuirea se face numai la cererea institutiilor de invatamant superior, pentru locurile la buget din universitatile de stat.

“Un loc de doctorat inseamna aproximativ 3 locuri de masterat si 6 locuri de licenta, iar un masterat este echivalentul a doua locuri de licenta”, a declarat secetarul de stat, Gigel Paraschiv.

Potrivit ordinului de ministru, este vorba de granturi de studii de la nivelul de masterat, care au fost distribuite astfel:

- 127 locuri – granturi de studii de la ciclul de studii universitare de master se transforma in 254 locuri – granturi de studii pentru ciclul de studii universitare de licenta;

- 270 locuri – granturi de studii de la ciclul de studii universitarede master se transforma in 83 de locuri – granturi de studii pentru ciclul de studii universitare de doctorat fara bursa pentru formele de invatamant cu frecventa si cu frecventa redusa;

Ordinul de ministru arata ca redistribuirea se realizeaza raportat la costul mediu per student echivalent pe cicluri si domenii de studii.